Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Öğrencimiz Senem Arbak’tan

Merhaba,

ÖMER biriminin düzenlediği seminerlere vaktim olduğu sürece katıldım ve kişisel gelişimim için birçok şey öğrendim. Mesela karizma miti programı, orada karizmayı nelerin oluşturduğunu, karizmatik insanların ortak özelliklerini ve bizim nasıl karizma sahibi olabileceğimizi öğrendim. Daha sonra üniversitelere seminerlere çok nadir gelen birisi geldi. Habertürk tv Genel Müdürü Veyis Ateş bizlere etkili konuşmanın nasıl olduğunu anlattığı seminerine katıldım. Hitabetin yöntemleri öğrendim. Beni çok etkileyen Duygularını Yönetme Sanatı adlı seminer de Yogesh Sharda’nın öğrettiği meditayon yöntemini gün içinde sinirlendiğimde veya ihtiyacım olduğunu düşündüğümde uygulamaya çalışıyorum. Dönem içinde nerdeyse her hafta bir etkinlik vardı. Beraber konserlere gittik. Anıtkabire de Atamızı anmaya gidildi.

ÖMER biriminin  Halk Oyunları ekibine ve El Sanatları kulübüne katıldım. Dönem içinde ve ikisi de ayrı ayrı güzeldi. El Sanatlarına yeteneğimin olup olmadığı öğrenebilmek için katılmıştım ve oradaki ortam çok güzeldi :)) Arkadan ney sesi açıyoruz ve hat sanatını öğrenebilmek için alıştırmalar yapıyoruz. Kendime söz vermiştim üniversiteye ilk başladığımda hangi alanda yeteneğim olduğunu keşfetmek için her alanı deneyeceğim diye ve bu sebeple halk oyunlarına da katıldım her çarşamba çok eğlendim. Benim düzenli olarak katıldığım kulüpler bunlardı fakat ÖMER’in desteklediği daha bir çok klübümüz var bu da bizi farklı alanlarda geliştirmek için çok güzel bir olanak.

Sadece kulüp,seminer gibi etkinlikler dışında bize iş olanağı da sağlıyor. Mülakat deneyimlerimiz oluyor. Okuldan mezun olmadan bir mülakatta nasıl ve ne şekilde konuşmamız hakkında fikrimiz oluyor ve aynı zaman da okurken çalışma imkanımız oluyor. Ben şuan ÖMER birimi sayesinde okulda çalışıyorum.

Kariyer hakkında aklımda sorular vardı. Bunların cevabını yine ÖMER aracılığıyla öğrendim. Kariyer planlama konusunda bana çok yardımcı oldular.

Yaptıkları çoğu şeyin dışında ÖMER biriminde bulunan bizim için çalışan ve bize her konu da yardımcı olmaya çalışan ekibe de ayrıca çok teşekkür ederim. Yaptıkları her şey için teşekkür ediyorum. 

Senem Arbak
Ebelik 1.Sınıf