Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Geleceğimizi Destekliyoruz

Üniversitemiz öğrencileri geçen yıl aniden hayatını kaybeden Sosyal Hizmetler bölümü arkadaşımız Aysu Uyanık ile bu yıl vefat eden Tıp Fakültesi öğrencisi arkadaşımız Aylin Koloğlu anısına Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Çiğiltepe köyü ilkokulunda kütüphane ve oyun alanı kurdular.
Sosyal sorumluk projesi kapsamında bir araya gelen 21 üniversite öğrencimiz, ellerinde kitaplar, boyalar, oyuncaklar, çeşitli kırtasiye ve temizlik malzemeleriyle Çiğiltepe köyü ilkokuluna gittiler.
Binanın yanındaki atıl vaziyetteki lojman içerisine kütüphane ve oyun alanı oluşturan üniversite öğrencilerimiz, okul duvarlarına da boyalarla kitap ve çeşitli görsel içeren resimler yaptılar.
İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencimiz Melike Bağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl belirledikleri köy okullarında sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
Öğrencimiz, şöyle konuştu:
"İşbirliği içerisinde belirlenen köy okuluna, temizlik malzemesi, kırtasiye malzemesi, kitap ve oyuncak gibi yardımlarda bulunuyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız bu konuda çok duyarlı, her sene buna benzer çeşitli sosyal sorumluk projeleri düzenliyoruz. Çocuklarımızın yüzündeki o tebessümü görmek bizim için her şeye değer." dedi.
Üniversitemiz Dil ve Konuşma Terapi bölüm temsilcimiz Melike Tutku Saral'da okulda yaptıkları çalışmaların hayatını kaybeden arkadaşlarının adına yapıldığını aktararak, "Biz bunu her sene düzenli olarak yapıyoruz. 421 kilometreyi bu çocukların yüzündeki gülümsemeyi görmek için geldik ve bu bizim için her şeye değer." diye konuştu.
Çiğiltepe ilkokulunun müdürü Ahmet Ali Şahin de üniversite öğrencilerimizin okullarına büyük katkı sağladığını belirtti.