Türk Tıp Öğrencileri Birliği 2019 Genel Kurulu

İstinye Tıp Öğrencileri Birliği (İstinye TÖB), üniversitemizin ve dolayısıyla tıp fakültemizin açıldığı yıl kurulmuştur. Kulübümüz, bu 3 yıllık süreçte hem Tıp Fakültesi’nin hem de üniversitenin en aktif kulüplerinden biri olmuştur. Bunun yanı sıra, bağlı olduğu bir üst birim olan Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nde de başarı basamaklarını tek tek çıkmıştır. Türk Tıp Öğrencileri Birliği, 1952 yılında kurulmuş; bağımsız, siyasi olmayan ve kar amacı gütmeyen Türkiye’deki tıp öğrencileri arasında oluşturulmuş en köklü kuruluştur. Ülke çapında 77 tıp fakültesinde üye yerel temsilcileri mevcuttur ve bu sayı her yıl artmaktadır. TurkMSIC, uluslararası çapta ise kurulduğu yıldan beri üyesi olduğu IFMSA (Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu) dahilinde 127 ülkede bulunan 137 Ulusal Üye Kuruluşu arasında Türkiye’yi temsil etmektedir. TurkMSIC’te üye yerel birlikler statülerine göre sınıflandırılmışlardır. Bu statüler Bronz, Gümüş ve Altın’dır. İstinye TÖB, her yıl bir üyelik statüsü atlayarak, bu Mayıs ayında, kuruluşunun 3. yılında, Altın üye olmuştur. Bu süreçte, İstinye TÖB’ün kurucu yönetim kurulunun ve yürütme kurulunun katkıları çok büyüktür. İstinye TÖB’ün altın üye olmasıyla birlikte, yerel birliğimize TurkMSIC Genel Kurul Toplantıları’nda konuşma, önerge sunma, destekleme ve oy verme hakları sunulmuştur. Altın üye olarak kazanılan en can alıcı hak ise, fakültemize bağlı tüm tıp fakültesi öğrencilerinin katılabileceği bir değişim sınavı düzenlemek ve başarılı olan öğrencileri çok cüzi bir miktar ile yurtdışına staj veya araştırma değişimi programlarına gönderebilmektir. Bununla birlikte, her yıl belli dönemlerde uluslararası tıp fakültesi öğrencilerine ev sahipliği yapma hakkını elde etmiştir. Bu sayede üyelerimiz farklı kültürlerle tanışırken, yabancı dillerini geliştirebileceklerdir.
Altın üye olmamızda en büyük destekçimiz üniversitemize ve özellikle de ÖMER’e sonsuz teşekkür ediyoruz.