İstinyeli Topluma Duyarlıdır!

“Üniversiteli, kamu yararı yaratacak projeler üretmelidir.” bilinciyle İstinye Üniversitesi Öğrenci Merkezi (ÖMER) olarak 21.yy yetkinliklerini bilen ve kendini bu yönde geliştiren öğrenci profili olarak yorumladığımız #istinyeli kavramını toplumun çeşitli kesimlerinde hayata geçirmek amacıyla her yıl düzenli olarak sosyal sorumluluk projeleri organize etmekteyiz.

Bu kapsamda, 2018-2019 Eğitim Yılı proje okulu olarak Afyonkarahisar İli Sandıklı ilçesi Çiğiltepe Köyü İlkokulu seçildi. Üniversitemiz öğrencileri ve ÖMER çalışanları tarafından toplanılan temizlik, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar, kitaplar ve okulun tadilatının yapılması için hazırlanan inşaat malzemeleri gönüllü öğrenciler ve ÖMER çalışanlarıyla birlikte bizzat teslim edildi. Öğrenciler tarafından onarılan, dış cephesi boyanan, çatısı tamir edilen, pencere ve kapıları yenilenen atıl durumdaki lojman oyun odası ve kütüphaneye dönüştürüldü. Oyun odasına geçen yıl vefat eden öğrencimiz Aysu Uyanık’ın, kütüphaneye de bu yıl vefat eden öğrencimiz Aylin Koloğlu’nun isimleri verildi.