Elazığ İçin Tek Yürek

İstinye Üniversitesi Öğrenci Merkezi (ÖMER) koordinasyonunda 11 öğrencimiz ve idari personelimiz Elazığ’da sahada çocuklara verilen psikososyal destek çalışmalarına destek olmak üzere bölgedeydi. Elazığ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde gönüllü olarak çalışan öğrencilerimiz, çocuk çadırlarında çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Atölye çalışmaları deprem mağduru çocuklar tarafından ilgi ve sevgiyle karşılandı. Bölgede destek amaçlı bulunan çeşitli gruplarla diyaloglar kuran istinyeliler, AFAD yetkililerinden hem Elazığdaki son durum hakkında bilgi aldı, hem de deprem ve afet yönetimi konulu bir eğitim gerçekleştirdi.

Deprem mağdurlarına destek olmak için yola çıkan gönüllü İstinyeliler Elazığ’da çadırda yaşayan çocuklara hem psikolojik hem de manevi destek verdi. Gönüllü öğrencilerimiz depremden hemen sonra Elazığ’a gitmek istemişti ancak AFAD’ın çağrıları üzerine öncelikle ihtiyaç duyulan malzemelerle ilgili destek topladı ve 128 koli yardım malzemesini Elazığ’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bu destek kampanyasının ardından şimdi de gönüllü öğrenci ve çalışanlarımız Elazığ’daydı.

3 gün süren çalışmaların ardından gönüllüler İstanbul'a döndü.